BSO Apeldoorn

Op onze Bso Apeldoorn staat de keuzevrijheid van het kind centraal. Als de kinderen uit school komen beginnen we de middag met iets te drinken en vers fruit. Even rustig zitten om te vertellen hoe het op school was. Daarna worden er verschillende activiteiten aangeboden en mogen zij zelf een keuze maken.

Door de verschillende ruimtes is de keuze, reuze!

Bijvoorbeeld knutselen, spelen in de speelhal of in het kasteel, tafeltennissen, figuurzagen, buitenspelen, koken, een boekje lezen in de huiskamer of een spel spelen in de loungeruimte, computeren, tafeltennis, tafelvoetbal en airhockey, naar de gymzaal, het theater, onze konijnen verzorgen, buiten spelen in het Bon Bini Dorp en op het springkussen of aan de slag in de moestuin.

Tijdens de vakanties organiseren we speciale activiteiten, uitstapjes en workshops. Daarnaast werken we ook samen met zwemschool Kablau  (zwemmen met een klein groepje kinderen waarbij zwemdiploma A en B verplicht zijn) en Monkey Town

Het belangrijkste vinden wij dat de kinderen mogen kiezen of zij aan een activiteit deel willen nemen.

Bekijk specialisaties Team
Bekijk extra services

Op bso Woodstock vangen we de kinderen op in een huiselijke omgeving, zodat zij zich gauw thuis voelen. Bso Woodstock werkt volgens een open-deuren-beleid en dat houdt in dat de deuren van de 8 ruimtes open staan en kinderen kunnen kiezen waar ze willen spelen.

Iedere ruimte heeft een andere functie:

-Creatieve ruimte (knutselen, figuurzagen)
-Speelkamer ( kasteel om in te klimmen, lego, kapla e.d.)
-Rustige ruimte (even lekker een boekje lezen of met een dekentje op de bank)
-Computerruimte (Wii, Nintendo, pc)
-Loungehoek (bankstel, chillen, lezen)
-Theater (Karaoke, toneel, verkleedkleren)
-Speelhal (naar beneden met glijbaan, ballenbak, kegelspel)
-Huishoek (met keukentje, poppenwagens, poppen e.d.)
-Ruimte met airhockey en ruime tafel voor kookactiviteiten
-Korenkids (ruimte voor onze 8+ers met tafeltennis, tafelvoetbal en poolen)
-Make up ruimte (met make up tafel, föhn, nagellak en make up.)

Buiten:

-Speelplein (ruim opgezet met schommels, duikelrekjes, voetbalveld met kunstgras)
-Bon Bini Dorp (het dorp met de gekleurde huisjes)
-Moestuin (samen groente en fruit verbouwen)
-Bon Bini Boerderij (3 konijnen verzorgen)
-Springkussen

Bso Woodstock heeft een moestuin die we samen met de kinderen onderhouden.
Wat is er nou leuker dan samen buiten zijn, met je handen in de aarde wroeten, zaaien, voor de plantjes zorgen en oogsten?

Kinderen leren op deze manier spelenderwijs meer over de soorten groenten en fruit die er zijn, de seizoenen en de beestjes die je helpen in de moestuin (wormen) of tegen werken (slakken).

De ingrediënten uit de moestuin worden ook gebruikt om mee te koken.
Iedere week, steeds een andere dag, kunnen de kinderen kiezen om deel te nemen aan de kook/bakactiviteit. In onze keuken hebben we een extra laag aanrecht, zodat de kinderen er goed bij kunnen. In de vakanties organiseren we ook vaak een restaurantmiddag voor de ouders. Samen met de kinderen maken we lekkere gerechten en knutselen we de menukaarten.

Gymmen

Buitenschoolse opvang Woodstock maakt iedere week gebruik van de gymzaal aan de Jupiterlaan. Nadat de kinderen uit school zijn opgehaald, op Woodstock fruit en drinken hebben gehad en hun schoolverhalen hebben verteld, kunnen de kinderen kiezen om mee te gaan naar de gymzaal. De organisatie en begeleiding hiervan is o.a. in handen van één van de pedagogisch medewerkers die vanuit zijn opleiding (lerarenopleiding lichamelijke opvoeding) en ervaring kan putten uit een scala aan sport,- en gym activiteiten.

Zwemmen

De kinderen op Woodstock vinden zwemmen een ontzettend leuke activiteit. Omdat de veiligheid hierbij erg belangrijk is hebben wij contact gezocht met Zwemschool Kablau.

Zwemschool Kablau geeft zwemles aan kinderen op Parc Spelderholt en dit zwembad is erg overzichtelijk. Wij zijn de enige die gebruik maken van het zwembad en bubbelbad (in dezelfde ruimte) en daardoor kunnen wij de veiligheid van de kinderen waarborgen.

Er is voldoende speelmateriaal voor in het water en de kinderen moeten in het bezit zijn van een A en B zwemdiploma. De zwemactiviteiten vinden meestal plaats in de vakanties. In onze maandelijkse nieuwsbrief houden we u op de hoogte van de zwemdata.

Zwemschool Kablau is o.a. gespecialiseerd in het geven van reguliere zwemles, verkorte zwemdiploma’s A, B en C en zwemles voor kinderen van het speciaal onderwijs. In kleine groepjes van maximaal 8 kinderen wordt er zwemles gegeven door dezelfde zwemonderwijzer(es). Het kind staat centraal en is veel ruimte en tijd voor individuele aandacht/begeleiding. Tevens wordt er tijdens de zwemlessen veel aandacht besteed aan veiligheid in en bij het water (zwemmen met kleren aan/uit het water klimmen).

De paarden

Ongeveer  één keer per maand gaan we met een aantal kinderen die dat leuk vinden naar Huifkarcentrum de Kronkel. Onder begeleiding van één van de medewerksters verzorgen we samen de paarden (borstelen, hooi geven, water verversen e.d.). Regelmatig maken we een ritje door het bos (lopend of met de huifkar). Via onze maandelijks en nieuwsbrief houden we u op de hoogte van de data dat we naar de paarden gaan.

Bso Woodstock verzorgt opvang voor en na schooltijd incl. hele dag opvang in de vakanties. Het is ook mogelijk om alleen vakantieopvang af te nemen.
Tijdens de schoolvakanties (vakantieweken volgens Ministerie van Onderwijs) is Woodstock hele dagen van 7.30-18.30 uur geopend. Vlak voor een vakantie ontvangt u via een e-mail of in de maandelijkse nieuwsbrief een overzicht van de vakantie activiteiten.
Wij vinden het belangrijk om de kinderen een afwisselend en uitdagend vakantieprogramma aan te bieden, zodat het ook in de vakanties leuk is om naar Woodstock te komen!
Activiteiten die worden georganiseerd zijn bijv.:
-Sportinstuif Accres, zwemmen, Apenheul, huifkartocht bij de Kronkel, naar de bibliotheek, Kinderparadijs Malkenschoten, midgetgolf, bingo, levend stratego, koken en bakken, naar de ijsboerderij, schaatsen, naar een museum, knutselen e.d.

Wij vinden het belangrijk dat de kinderen worden opgevangen door vertrouwde/vaste pedagogisch medewerksters. De kinderen zullen o.a. daardoor sneller gewend en vertrouwd raken met ons en dat komt hun ontwikkeling ten goede. Vaste invalkrachten vallen op de groep in bij ziekte en verlof. Het management bestaat uit medewerkers die werkzaam zijn geweest in de kinderopvang en zijn dagelijks op Woodstock werkzaam om ook de groep te ondersteunen (en de kwaliteit te bewaken).

Bso Woodstock heeft een theaterruimte waar de kinderen, onder begeleiding van een pedagogisch medewerker o.a. toneelvoorstellingen maken en improvisatieles krijgen.
Theater stimuleert de zelfexpressie van kinderen, bevordert hun taalontwikkeling, ze leren samen te werken, zich te presenteren en leren op sociaal en emotioneel gebied beter te beter te bewegen, waardoor ze meer zelfvertrouwen krijgen.
De theaterruimte wordt ook gebruikt voor karaoke of een film kijken.

Dagelijks worden de kinderen ’s middags op school opgehaald door onze eigen pedagogisch medewerksters. Dit is voor de kinderen erg vertrouwd. Wij halen de kinderen lopend (Pcbo de Korenaar), met onze electrische bolderwagen (Sint) en met onze Woodstockbussen op van school.

Wij halen de kinderen o.a. op van de volgende scholen:

  • Pcbo de Korenaar
  • de KWS
  • de Berg en Bosschool
  • de Heuvellaanschool
  • de Victorschool
  • de Sprengenparkschool
  • de Vliegenier

Wilt ook bso opvang bij ons reserveren en uw kind gaat niet naar één van de hierboven genoemde scholen? Informeert u bij ons naar de mogelijkheden.

Maaike Streng

Onze twee zonen gaan naar BSO Woodstock. Er zijn altijd

Al jaren het vaste adres

Woodstock is reeds jaren het vaste adres voor naschoolse opvang

Google review, Han Berger

Blos kinderopvang

Snoopy is onderdeel van BLOS kinderopvang. Samen werken wij aan toegankelijke, kwalitatieve en toekomstbestendige [...]

Gymmen

Buitenschoolse opvang Woodstock maakt iedere week op maandag, dinsdag en op vrijdag om de [...]

[dc_social_wall id="7982"]