Specialisaties team

De pedagogisch medewerksters van BSO Woodstock hebben allemaal een eigen specialisatie waarbij zij de focus leggen op een bepaald aspect van de ontwikkeling van jonge kinderen.

In onderstaand overzicht leest u hier meer over.

Onze sportdocent biedt de kinderen dagelijks sportieve activiteiten aan in onze gymzaal en/of op het buitenspeelplein. Hij/zij heeft een sportopleiding afgerond en biedt een gevarieerd sportief programma aan met bijv. touw zwaaien, boxen, trampoline springen, balanceren, werpspellen e.d. ’s middags kunnen de kinderen zich hiervoor opgeven.

Samen met de kinderen van de bso onderhoud één van de pedagogisch medewerksters de moestuin en wat is er nou leuker dan samen buiten zijn en met je handen wroeten in de aarde, zaaien, voor de plantjes zorgen en oogsten?

De kinderen leren hierdoor meer over de natuur, de soorten groenten en fruit, de seizoenen en de beestjes die in de moestuin leven. Groente en fruit uit de moestuin wordt ook gebruikt voor de kookactiviteiten.

Eén van de pedagogisch medewerksters biedt de kinderen bak-, en kookactiviteiten aan. De kinderen kunnen ’s middags ervoor kiezen om hieraan deel te nemen. We maken samen bijv. wraps, gezonde tussendoortjes, bakken koekjes of maken bladerdeeghapjes.In de vakanties is ons Woodstock restaurant geopend. De kinderen bereiden e.e.a. voor en de ouders worden uitgenodigd om in de namiddag een hapje te komen eten. Dat wordt smullen!!

Maandelijks vergadert één van de pedagogisch medewerksters met een aantal oudere kinderen van de bso. Tijdens de vergadering kunnen kinderen aangeven wat zij bijv. graag zouden willen aanschaffen voor de bso, welke uitjes of activiteiten ze graag een keer zouden willen ondernemen en evalueren we bijv. de activiteiten in de vakanties. We vinden het belangrijk dat de kinderen hun ideeën met ons kunnen delen en dat wij kunnen onderzoeken wat we kunnen realiseren.

Eén van de pedagogisch medewerksters biedt de kinderen wekelijks activiteiten aan in ons eigen theater. Denkt u hierbij bijv. aan improvisatie of een toneelstukje voor de ouders of kinderen. Theater stimuleert de zelfexpressie, de taalontwikkeling, het samen werken en ook op sociaal en emotioneel gebied leren zij zich beter bewegen.

Een van de medewerkers biedt de kinderen ’s middags creatieve activiteiten aan. De kinderen kunnen kiezen of zij vrij willen spelen of een bepaalde activiteit willen ondernemen. Creatieve activiteiten die worden aangeboden zijn bijv. verven, mozaïeken, kleien, plakken en knippen.

Vanaf ongeveer acht jaar voelen kinderen zich soms te groot om naar de BSO te gaan, maar zijn ze in de meeste gevallen nog te jong om alleen vanuit school naar huis te gaan. Ook hebben wij gemerkt dat de oudere kinderen behoefte hadden aan een aparte ruimte waar zij activiteiten kunnen ondernemen met leeftijdsgenootjes. De Korenkids is hier echt geschikt voor. De kinderen kunnen ‘s middags kiezen of zij naar de Korenkids willen gaan, waar zij o.a. kunnen poolen, tafeltennissen, gamen of een gezelschapsspelletje spelen. Bij de Korenkids is er ook voldoende ruimte om huiswerk te maken. De Korenkids is gehuisvest in de naastgelegen school PCBO de Korenaar.

Al jaren het vaste adres

Woodstock is reeds jaren het vaste adres voor naschoolse opvang

Google review, Han Berger

Welkom Betsy!

Welkom Betsy! Hebben jullie ons nieuwe konijn al gezien?