De Korenkids voor 7 jaar en ouder

Vanaf 7 jaar voelen kinderen zich soms te groot om naar de BSO te gaan, maar zijn ze in de meeste gevallen nog te jong om alleen vanuit school naar huis te gaan. Ook hebben wij gemerkt dat de oudere kinderen behoefte hadden aan een aparte ruimte waar zij activiteiten kunnen ondernemen met leeftijdsgenootjes. De Korenkids is hier echt geschikt voor. De kinderen kunnen ‘s middags kiezen of zij naar de Korenkids willen gaan, waar zij o.a. kunnen poolen, tafeltennissen, gamen of een gezelschapsspelletje spelen. Bij de Korenkids is er ook voldoende ruimte om huiswerk te maken. De Korenkids is gehuisvest in de naastgelegen school PCBO de Korenaar.

Blos kinderopvang

Snoopy is onderdeel van BLOS kinderopvang. Samen werken wij aan toegankelijke, kwalitatieve en toekomstbestendige kinderopvang. Onze missie… ‘Bij BLOS laten wij kinderen zichzelf zijn en helpen wij ze zich te ontwikkelen tot gelukkige mensen.’ BLOS kinderopvang biedt opvang en zorg voor jouw dierbaarste bezit. Maar dat niet alleen, bij BLOS dragen we bij aan de ontwikkeling van jouw kind. Kinderopvang betekent voor ons samenwerken met jou als ouder in de opvoeding en begeleiding van jouw kind in de belangrijkste ontwikkelingsfase van zijn of haar leven. Wij nemen deze verantwoordelijkheid heel serieus. Wij vinden het belangrijk dat jouw kind opgroeit tot een persoon die eigen keuzes maakt en respectvol met anderen en hun omgeving omgaat. Onze jarenlange ervaring vormt de basis voor onze visie en ons handelen in de praktijk.

Gymmen

Buitenschoolse opvang Woodstock maakt iedere week op maandag, dinsdag en op vrijdag om de week gebruik van de gymzaal aan de Jupiterlaan. Nadat de kinderen uit school zijn opgehaald, op Woodstock fruit en drinken hebben gehad en hun schoolverhalen hebben verteld, kunnen de kinderen kiezen om mee te gaan naar de gymzaal. De organisatie en begeleiding hiervan is o.a. in handen van één van de pedagogisch medewerkers die vanuit zijn opleiding (lerarenopleiding lichamelijke opvoeding) en ervaring kan putten uit een scala aan sport,- en gym activiteiten.

Heerlijk buiten spelen op het plein!

Op het plein kunnen de kinderen schommelen, duikelen op de duikelrekjes, voetballen op het kunstgrasveld, steppen, skelteren en nog veel meer! Het multifunctionele speelplein van de naast gelegen school PCBO de Korenaar, is voor onze bso' ers een ideale plek om te spelen.

Uitje huifkarcentrum De Kronkel

Eén keer per maand kunnen de Bso-kinderen ervoor kiezen Huifkarcentrum de Kronkel in Assel te bezoeken. De paarden werden weer naar hartelust geborsteld, gekamd en verzorgd. Alle kinderen hebben volop genoten!

Hitteprotocol

Met dit warme weer is ons hitteprotocol van kracht. Dit betekent dat wij een aantal maatregelen nemen. Denkt u bijvoorbeeld aan: - We smeren de kinderen meerdere keren per dag in. - We creëren schaduwplekken in de tuinen. - In de ochtend spelen we al vroeg buiten en op het heetst van de dag spelen we binnen. - We spelen veel met water. - We bieden geen actieve en inspannende activiteiten aan. - We drinken extra water. - We sluiten ramen en deuren om de warmte buiten te houden en de airco's op de groepen staan aan. -Het springkussen wordt niet gebruikt.

Klimmen en klauteren bij Monkey Town

Bso Woodstock werkt samen met Monkey Town en dit houdt in dat wij iedere maand met de kinderen naar Monkey Town gaan om te klimmen en klauteren. De dagen dat we gaan variëren, zodat ieder kind een keer de keuze heeft om deel te nemen aan dit super gave uitje. En 's ochtends....dan gaan we met de peuters van Snoopy naar Monkey Town.

Heerlijk buitenspelen op het plein!

Doordat het heerlijke weer zolang aanhoudt, genieten wij volop van het buitenspeelplein! Op het plein kunnen de kinderen schommelen, duikelen op de duikelrekjes, voetballen op het kunstgrasveld, steppen, skelteren en nog veel meer! Het multifunctionele speelplein van de naast gelegen school PCBO de Korenaar, is voor onze bso' ers een ideale plek om te spelen.

Gezocht: Lid Oudercommissie Bso Woodstock

In september 2018 maakt één van de vier leden van de Oudercommissie (OC) plaats voor een nieuw lid. Vindt u het leuk en interessant om deel te nemen aan de OC en wordt uw zoon of dochter op Bso Woodstock opgevangen? Dan zijn wij naar u op zoek! De OC vergadert gemiddeld 3 x per jaar met het management van Snoopy en Woodstock en u maakt minimaal 2 jaar deel uit van de OC. De OC geeft advies over bijvoorbeeld het pedagogisch beleid, voeding, activiteiten en is een aanspreekpunt voor ouders. Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met de OC via Snoopywoodstockoc@outlook.com.