Leden Oudercommissie gevraagd

Vindt u het interessant om nog meer betrokken bij de opvang te zijn en mee te denken over de opvang van uw kind en de andere kinderen? Meldt u zich dan voor 1 juli  a.s. aan via info@kinderopvang-snoopy.nl voor de oudercommissie (OC). Wij zijn op zoek naar één ouder van Bso Woodstock (bij voorkeur iemand die ook ouder is bij Kinderopvang Snoopy) en één ouder van Bso de Korenkids, die deel willen nemen aan de OC. De OC vergadert gemiddeld drie keer per jaar met het management van Snoopy en Woodstock en u maakt maximaal twee jaar deel uit van de OC. De OC geeft advies over bijv. het pedagogisch beleid, veiligheid en gezondheid, voeding en activiteiten en is een aanspreekpunt voor ouders. Voor vragen, informatie e.d. kunt u ook contact opnemen met de OC via snoopywoodstockoc@outlook.com

Blos kinderopvang

Snoopy is onderdeel van BLOS kinderopvang. Samen werken wij aan toegankelijke, kwalitatieve en toekomstbestendige kinderopvang. Onze missie… ‘Bij BLOS laten wij kinderen zichzelf zijn en helpen wij ze zich te ontwikkelen tot gelukkige mensen.’ BLOS kinderopvang biedt opvang en zorg voor jouw dierbaarste bezit. Maar dat niet alleen, bij BLOS dragen we bij aan de ontwikkeling van jouw kind. Kinderopvang betekent voor ons samenwerken met jou als ouder in de opvoeding en begeleiding van jouw kind in de belangrijkste ontwikkelingsfase van zijn of haar leven. Wij nemen deze verantwoordelijkheid heel serieus. Wij vinden het belangrijk dat jouw kind opgroeit tot een persoon die eigen keuzes maakt en respectvol met anderen en hun omgeving omgaat. Onze jarenlange ervaring vormt de basis voor onze visie en ons handelen in de praktijk.

Modderdag 2020

Maandag 29 juni jl. stond bij Kinderopvang Snoopy en Bso Woodtsock in het teken van MODDERDAG. Een jaarlijkse dag, initiatief van IVN Natuureducatie. Tijdens ModderDag staat het vrij spelen met de elementen water en zand centraal. Kinderen krijgen de ruimte om modder te maken, te ontdekken en te beleven. De peuters bij Kinderopvang Snoopy en Bso Woodstock hebben lekker aangemodderd en werden heerlijk vies! Zo was er in de tuin ruimte om te schilderen met modder, een modderbad te nemen en een modderkeuken waar lekkere moddertaartjes werden gebakken. Wij hebben genoten enop naar volgens jaar, want dan zijn wij weer van de partij tijdens de landelijke modderdag!

Heerlijk buiten spelen op het plein!

Op het plein kunnen de kinderen schommelen, duikelen op de duikelrekjes, voetballen op het kunstgrasveld, steppen, skelteren en nog veel meer! Het multifunctionele speelplein van de naast gelegen school PCBO de Korenaar, is voor onze bso' ers een ideale plek om te spelen.

Uitje huifkarcentrum De Kronkel

Eén keer per maand kunnen de Bso-kinderen ervoor kiezen Huifkarcentrum de Kronkel in Assel te bezoeken. De paarden werden weer naar hartelust geborsteld, gekamd en verzorgd. Alle kinderen hebben volop genoten!

Hitteprotocol

Met dit warme weer is ons hitteprotocol van kracht. Dit betekent dat wij een aantal maatregelen nemen. Denkt u bijvoorbeeld aan: - We smeren de kinderen meerdere keren per dag in. - We creëren schaduwplekken in de tuinen. - In de ochtend spelen we al vroeg buiten en op het heetst van de dag spelen we binnen. - We spelen veel met water. - We bieden geen actieve en inspannende activiteiten aan. - We drinken extra water. - We sluiten ramen en deuren om de warmte buiten te houden en de airco's op de groepen staan aan. -Het springkussen wordt niet gebruikt.

Klimmen en klauteren bij Monkey Town

Bso Woodstock werkt samen met Monkey Town en dit houdt in dat wij iedere maand met de kinderen naar Monkey Town gaan om te klimmen en klauteren. De dagen dat we gaan variëren, zodat ieder kind een keer de keuze heeft om deel te nemen aan dit super gave uitje. En 's ochtends....dan gaan we met de peuters van Snoopy naar Monkey Town.

Woodstock’s samenwerking met Valkvers!

Bso Woodstock werkt samen met Valkvers. Voor ouders betekent dit dat zij via www.valkvers.nl een heerlijke verse maaltijd kunnen bestellen, die vanaf 16.00 uur bij ons in de koelkast staat.  Wat dacht u van een heerlijke stamppot, paddenstoelenrisoto of pasta carbonara? Na een werkdag nemen ouders de verse maaltijd mee naar huis en staat het in een handomdraai op tafel. Omdat we net van start zijn gegaan met deze nieuwe service, ontvangen alle ouders 2 vouchers om de maaltijden uit te proberen. Dat wordt genieten!

Beroepskracht ratio wijzigt bij Bso Woodstock in 2019 niet!

De overheid past de beroepskrachtratio aan, zodat de buitenschoolse opvang meer kinderen mag opvang met minder pedagogisch medewerkers. Bso Woodstock kiest er bewust voor om de beroepskrachtratio van 1 pedagogisch medewerker op 10 kinderen ook in 2019 voort te zetten, om de kwaliteit te blijven bieden die u van ons bent gewend. Door onze unieke Bso met enorm veel variatie aan activiteiten en diversiteit aan ruimtes en uitstapjes (gymzaal, zwemmen, paarden verzorgen, Monkey Town), vinden wij het belangrijk om ook in 2019 ervoor te zorgen dat de kinderen met voldoende pedagogisch medewerkers worden opgevangen.