Welkom Betsy!

Welkom Betsy! Hebben jullie ons nieuwe konijn al gezien?

Kinderopvang Snoopy opent kinderboekzwerfstation.

Kinderopvang Snoopy en Bso Woodstock vinden lezen en voorlezen erg belangrijk. Lezen is goed voor je ontwikkeling, maar ook leuk en ontspannend! Snoopy en Woodstock openen een kinderboekzwerfstation. Kinderen kunnen een leuk boek uitkiezen uit de boekenkast en het boek meenemen naar huis om heerlijk te lezen. Is het boek uit? Laat het boek dan achter op een openbare plek, zodat een ander kind het boek mee kan nemen om te lezen. Het boek zwerft dan door Nederland en maakt een bijzondere reis! Het zwerfboekStation is voor alle kinderen en iedereen is welkom om bij ons een boek op te halen of om een boek achter te laten!

Heerlijk buiten spelen op het plein!

Op het plein kunnen de kinderen schommelen, duikelen op de duikelrekjes, voetballen op het kunstgrasveld, steppen, skelteren en nog veel meer! Het multifunctionele speelplein van de naast gelegen school PCBO de Korenaar, is voor onze bso' ers een ideale plek om te spelen.

Uitje huifkarcentrum De Kronkel

Eén keer per maand kunnen de Bso-kinderen ervoor kiezen Huifkarcentrum de Kronkel in Assel te bezoeken. De paarden werden weer naar hartelust geborsteld, gekamd en verzorgd. Alle kinderen hebben volop genoten!

Hitteprotocol

Met dit warme weer is ons hitteprotocol van kracht. Dit betekent dat wij een aantal maatregelen nemen. Denkt u bijvoorbeeld aan: - We smeren de kinderen meerdere keren per dag in. - We creëren schaduwplekken in de tuinen. - In de ochtend spelen we al vroeg buiten en op het heetst van de dag spelen we binnen. - We spelen veel met water. - We bieden geen actieve en inspannende activiteiten aan. - We drinken extra water. - We sluiten ramen en deuren om de warmte buiten te houden en de airco's op de groepen staan aan. -Het springkussen wordt niet gebruikt.

Klimmen en klauteren bij Monkey Town

Bso Woodstock werkt samen met Monkey Town en dit houdt in dat wij iedere maand met de kinderen naar Monkey Town gaan om te klimmen en klauteren. De dagen dat we gaan variëren, zodat ieder kind een keer de keuze heeft om deel te nemen aan dit super gave uitje. En 's ochtends....dan gaan we met de peuters van Snoopy naar Monkey Town.

Woodstock’s samenwerking met Valkvers!

Bso Woodstock werkt samen met Valkvers. Voor ouders betekent dit dat zij via www.valkvers.nl een heerlijke verse maaltijd kunnen bestellen, die vanaf 16.00 uur bij ons in de koelkast staat.  Wat dacht u van een heerlijke stamppot, paddenstoelenrisoto of pasta carbonara? Na een werkdag nemen ouders de verse maaltijd mee naar huis en staat het in een handomdraai op tafel. Omdat we net van start zijn gegaan met deze nieuwe service, ontvangen alle ouders 2 vouchers om de maaltijden uit te proberen. Dat wordt genieten!

Beroepskracht ratio wijzigt bij Bso Woodstock in 2019 niet!

De overheid past de beroepskrachtratio aan, zodat de buitenschoolse opvang meer kinderen mag opvang met minder pedagogisch medewerkers. Bso Woodstock kiest er bewust voor om de beroepskrachtratio van 1 pedagogisch medewerker op 10 kinderen ook in 2019 voort te zetten, om de kwaliteit te blijven bieden die u van ons bent gewend. Door onze unieke Bso met enorm veel variatie aan activiteiten en diversiteit aan ruimtes en uitstapjes (gymzaal, zwemmen, paarden verzorgen, Monkey Town), vinden wij het belangrijk om ook in 2019 ervoor te zorgen dat de kinderen met voldoende pedagogisch medewerkers worden opgevangen.